2022-03-10 Product news

Kompetentnost procesa povećava fleksibilnost i produktivnost mešanja sirupa za piće

Pokušavate biti u toku sa trendovima u proizvodnji pića, ali i da i dalje ostanete relevantni i profitabilni? Konstantne inovacije su neophodne za proizvođače pića. Da bi zadovoljio promenljive ukuse potrošača, globalni proizvođač bezalkoholnih pića suočio se sa povećanom potražnjom za širim spektrom proizvoda sa širim izborom sastojaka. Zahvaljujući Alfa Laval-ovom širokom razumevanju dizajna proizvodnje sirupa za piće i inovativnim rešenjima za mešanje, kompanija uskoro može da uživa u većoj fleksibilnosti procesa i 50% bržoj serijskoj proizvodnji.

Kompetentnost procesa i probne provere sa dokazom koncepta osvajaju poverenje klijenata

Prerada tečnih i suvih sastojaka u složene formulacije sirupa za piće zahteva fleksibilnost i brzinu proizvodnje. Alfa Laval je pokazala duboko razumevanje izazova sa kojima se suočava globalni proizvođač pića, zadobivši poverenje ključnih donosilaca odluka u svojim centralnim odeljenjima za istraživanje i razvoj i inženjering. Ispitivanja su uverila proizvođača da bi promena postojećeg dizajna procesa obrade sirupa sa inovativnim rešenjima za mešanje iz Alfa Laval-a poboljšala fleksibilnost procesa i produktivnost i dodala vrednost za kupce.

50% brže vreme serijske proizvodnje

Alfa Lavalovo poznavanje procesa i posvećenost povećanju produktivnosti skraćuju vreme obrade sirupa sa dva sata na jedan sat po seriji. Zamena postojeće tehnologije za mešanje u prostoriji za mešanje sirupa Alfa Lavalovim hibridnim mikserom praha, u kombinaciji sa Alfa Laval rotacionim mlaznim mešačem, obezbeđuje dodatne sate vremena proizvodnje svakog dana. Brža proizvodnja sirupa takođe smanjuje troškove energije.

beverage-process-chart_from-dosing-station_fs-2110-.jpeg

Skraćeno vreme za održavanje

Smanjenje vremena održavanja je još jedan primer genijalnosti Alfa Laval procesa na poslu. Održavanje rotacionog mlaznog miksera zahteva jednog servisera koji radi na nivou poda jedan do dva sata; nasuprot tome, postojeća velika mešalica zahteva nekoliko servisnih inženjera koji rade ceo dan na višeslojnoj servisnoj platformi. Manje zastoja se prevodi u više vremena za proizvodnju.

Povećana bezbednost radnika

Isto važi i za mešanje tečnosti i praha. Rukovanje sastojcima i doziranje pomoću Alfa Laval hibridnog miksera za prah se dešava na nivou poda, što rezultira lakšim rukovanjem i povećanom bezbednošću radnika. Ovo eliminiše potrebu da radnici nose vreće od 25 kilograma do platforme višeg nivoa i sipaju sastojke u rezervoar kroz pristupni otvor.

Racionalizacija proizvodnje uz inovacije procesa mešanja

Jedinstveni dizajn Alfa Laval hibridnog miksera praha, zajedno sa rotacionim mlaznim mikserom, nadmašuje prethodnu postavku u prostoriji za proizvodnju sirupa za piće, zauzima manje prostora i zahteva manje ulaganja u izgradnju servisnih platformi. Alfa Laval se udružio i neumorno radio sa integratorima sistema kako bi dizajnirao rešenje za mešanje koje proizvodi više serija složenih formulacija sirupa – bezbedno, brzo i efikasno.

Održiva optimizacija

Sledeći korak? Kompanija je zatražila od Alfa Lavala da, sa svojim globalnim menadžerom za održivost, smanji emisije i uvede veću efikasnost energije i vode u celoj fabrici. Dokaz Alfa Lavalove procesne kompetencije i sposobnosti da optimizuje procese i doda vrednost i podigne konkurentsku prednost.

Povezani sadržaj