2022-05-19 Product news

Bezalkoholno pivarstvo – nove tehnologije i velike mogućnosti

Ukusi se menjaju – potrebno je novo razmišljanje. Svet je uživao u bezalkoholnom ili niskoalkoholnom pivu u poslednjih 30 godina. Ali nedavno su kvalitetna piva 0.0 stekla šire prihvatanje potrošača i širok uspeh.

 

Zbog toga je dekoholizacija piva – uklanjanje alkohola iz namenskih konačnih recepata za pivo na manje od 0,05% ABV – uveliko uzima maha.

Potrošači koji vode računa o zdravlju i ukusu sada sve više biraju pivo bez alkohola i sa niskim postotkom alkohola jer žele da piju odgovorno kako bi spasili živote. Da bi zadovoljili rastuću potražnju, tradicionalne pivare moraju da prilagode procesne linije – bez ugrožavanja ukusa, arome ili osećaja u ustima. Ovo zahteva duboko razumevanje postojećih procesa, opreme i sistema i kako ih najbolje optimizovati da bi se iskoristile mogućnosti koje nudi pivo 0.0.

Prihvatite 0,0 pivo sa samopouzdanjem. Dobijte saznanje o procesu, kao i tehničku podršku koja vam je potrebna od Alfa Lavala. Zatim uživajte u većim profitima, nižim porezima i novim viškovima prihoda od alkohola koji dodaju vrednost vašem poslovanju sa pivarom.

 

Tri načina za uklanjanje alkohola iz piva

Ne postoji način da se to zaobiđe. Za pravljenje piva bez alkohola potrebno je gnječenje sladovine i ključanje do mešanja hmelja i fermentacije, čime se proizvodi etanol. Kako najbolje ukloniti alkohol iz piva? Korišćenjem odgovarajuće tehnologije odstranjivanja ili filtracije. Ono što dobijate je koncentrat alkohola, iako će njegova jačina varirati. Da biste odvojili alkohol (kondenzat etanola), možete preduzeti jedan od ova tri pristupa bez dodavanja zona otpornih na eksploziju (ATEX) na procesne linije vaše pivare:

1. Razređivanje i odvodnjavanje

Možete ponovo koristiti zaptivnu vodu iz zaptivki vakuum pumpe da razblažite kondenzat sa približno 18-35% alkohola po zapremini, u zavisnosti od ulaznog sadržaja alkohola u pivu. Razblaživanje etanola na ovaj način osigurava da će tečnost uvek biti ispod tačke paljenja i, kao rezultat, ne zahteva nikakvu ATEX zonu. Razblaženi etanol se zatim može ocediti ili prikupiti, što je uobičajena praksa ako nema druge primene ili upotrebe.

2. Dodavanje vrednosti pivskim proizvodima

Napravite novo pivo visoke vrednosti dodavanjem ovog prozirnog neutralnog alkoholnog kondenzata za hranu (18-35% ABV) kao sastojka drugim pivskim proizvodima. Dopunjavanje jačine alkohola u vašem postojećem asortimanu proizvoda dodaje vrednost i otvara nove tokove prihoda, istovremeno poboljšavajući ukus piva.

3. Stvaranje novih pića visoke vrednosti

Druga opcija: Korišćenje prozirnog neutralnog alkoholnog kondenzata za prehranu, kao sastojka za nove proizvode visoke vrednosti kao što su gotovi kokteli, aromatizovana pića na bazi piva, pa čak i novi hibridni proizvodi kao što su pivski kokteli koji koriste votku ili proizvode na bazi alkohola. Ovde višak alkohola dodaje vrednost poboljšavajući ukus, što je prednost koju veoma cene ljubitelji piva.

 

Koliko nisko možete da idete?

Za prelazak sa 4,5% sadržaja alkohola na 0,5 do 0,0 potrebno je znanje. Naročito ako želite da sačuvate sve karakteristike koje ljudi žele od dobrog piva—aromu, ukus, osećaj u ustima i još mnogo toga. Da biste promenili brzinu sa visokog na niski sadržaj alkohola, potreban vam je partner koji razume kako da upravljate kulturama kvasca, kako vrste slada i tehnike fermentacije utiču na varenje i kako najbolje da prilagodite ukus i aromu  nakon uklanjanja alkohola. Sa ogromnom pivarskom stručnošću, veštinom izrade, tehnologijom i marketinškim veštinama, Alfa Laval može biti pravi partner za vas.

 

 

Oznake

Sve
dealcoholized beer

Napravite pivo bez alkohola odličnog ukusa

Lako je—sa Alfa Laval modulom za dealkoholizaciju. Ovaj specijalno dizajnirani, sve-u-jednom modul kombinuje proverene tehnologije—od degazacije piva i kulinarske pare do vakuumskog uklanjanja i kondenzacije alkohola—za uklanjanje alkohola iz piva, pouzdano i ekonomično. Jednostavno integrišite svoje sisteme sa ovim pogonom za odstranjivanje sa jednim prolazom na niskim temperaturama i pritiscima. Bez komplikacija. Nema većih kapitalnih ulaganja. Samo 0,0 pivo odličnog ukusa. Bez šale.

Pored toga, otkrijte nove načine da izvučete maksimum iz etanola koji je uklonjen iz vašeg pića—kao što je mešanje, da biste proizveli inovativne alkoholne hibride.

Povezani sadržaj