2022-04-21 Product news

Alfa Laval stiče jedinstvenu tehnologiju za jačanje svoje pozicije u održivoj proizvodnji piva

Alfa Laval – svetski lider u prenosu toplote, centrifugalnom odvajanju i rukovanju tečnostima – kupio je Sandymount, kompaniju za proizvodnju pića sa sedištem u SAD-a, sa jedinstvenom i patentiranom membranskom tehnologijom za koncentrisanje piva. Tehnologija u kombinaciji sa širokim asortimanom proizvoda Alfa Laval otvoriće interesantne poslovne mogućnosti za kompaniju i omogućiti održiviji lanac isporuke piva.

Sandymount-ova patentirana membranska tehnologija, Revos™, u kombinaciji sa Alfa Laval-ovim širokim asortimanom proizvoda za proizvodnju piva, omogućiće proizvođačima piva da isporuče pivo visokog kvaliteta u koncentrovanom obliku. Rešava se problem neefikasnosti transporta u snabdevanju pivom gde pivo ostaje jedan od retkih proizvoda sa vodom koji se distribuira kao „uglavnom voda“ od proizvođača do potrošača.


„Ova nova tehnologija je dragocena dopuna Alfa Laval-ovog portfelja pivarskih rešenja koja će nam omogućiti da isporučimo procese za visokokvalitetno koncentrovano pivo“, kaže Nish Patel, predsednik odeljenja za hranu i vodu. „Inovativna i potvrđena rešenja poput ovog će poboljšati lance snabdevanja naših kupaca i na taj način imati pozitivan uticaj kako na njihov rezultat tako i na životnu sredinu.


Ronan McGovern, osnivač Sandymount-a, komentariše: „Revos tehnologija je verifikovana i potvrđena od strane velikih pivara i uzbuđen sam što vidim da postaje deo Alfa Lavala i koristi iskustvo organizacije i globalni pečat u isporuci rešenja.“

Oznake

Sve

Povezani sadržaj