2022-07-06 Product news

Kompaktno i efikasno rešenje za mikro-CHP

Indop d.o.o. osnovana je 2007. godine kao podružnica balkanskog giganta za belu tehniku Gorenje. Prvobitno proizvodeći niz opreme, kompanija se brzo fokusirala na razvoj, proizvodnju i održavanje naprednih energetskih sistema, a posebno na visokoefikasnu kombinovanu toplotnu i električnu (CHP) tehnologiju. Od 2010. godine postali su jedan od vodećih proizvođača kogeneracije u Sloveniji. Dok Indop proizvodi niz CHP sistema, posebno su bili uključeni u razvoj mikrokogeneracionih jedinica.

 

Danas kompanija nudi četiri različite veličine mikro-CHP sistema, sa nazivnom snagom od 6, 9, 15 i 20 kW i nazivnom toplotnom snagom od 13, 20, 34 i 42 kW. Indopovi proizvodi su dobili najviše ocene energetske klase u EU i posebno su dizajnirani da kupcima ponude značajne uštede.

Međutim, Indop se suočio sa brojnim početnim izazovima prilikom izbora izmenjivača toplote za svoje mikro-CHP jedinice. Prvo, kako bi se osiguralo da sistemi mogu da ponude fleksibilan, kompaktan dizajn, bilo je podjednako važno da sve komponente unutar jedinica imaju što manji otisak. Drugo, bilo im je potrebno rešenje izmenjivača toplote koje bi moglo da obezbedi i izuzetnu energetsku efikasnost i jednostavnost instalacije. Na kraju, za Indop je bilo kritično da razmotri i bezbednost i sposobnost da smanji ukupne troškove svojih sistema.

Jedan dizajn - nekoliko prednosti

Na sreću, Indop je uspeo da pronađe idealno rešenje za sve svoje zahteve u Alfa Laval pločastim izmenjivačima toplote gas-tečnost. Konstrukcija lemljena bakrom je u potpunosti kompatibilna sa motorima na prirodni gas koje Indop koristi u svojim mikro-CHP sistemima, a Alfa Lavalova jedinstvena tehnologija gas-tečnost omogućila je kompaniji da postigne termičku efikasnost iznad 85% uz veoma mali pad pritiska.

Izuzetno kompaktan dizajn Alfa Laval-ovog pločastog izmenjivača toplote je takođe učinio instalaciju jednostavnom za Indop, a oni su bili u mogućnosti da lako integrišu izmenjivač toplote u svoje sisteme bez povećanja ukupne površine. Takođe je izuzetno sigurna i pouzdana tehnologija - do danas nisu poznati slučajevi začepljenja ili korozije.

Preuzmite celu priču

gas to liquid product line

        

Linija proizvoda Alfa Laval GL je ultra-kompaktno, visoko efikasno rešenje dizajnirano da odgovori na jedinstvene izazove istovremenog rada sa gasnim i tečnim medijima. Revolucionarni novi dizajn podnosi veoma visoke temperature sa veoma malim padom pritiska.

 

Više o GTL izmenjivačima toplote

 

Povezani sadržaj