Uštede energije za hlađenje topionica bakra

Rönnskär topionica bakra je potpisala trogodišnji ugovor o podeli odgovornosti sa kompanijom Alfa Laval koji je rezultovao nižim troškovima energije za pločasti izmenjivač toplote, manjom potrošnjom vode i većim korisnim vremenom rada.

DATUM 2023-11-28

Kako bi sačuvali prirodne resurse i uštedeli novac, Rönnskär je tražila pametan način za smanjenje potrošnje vode, realizovanje energetskih ušteda kroz niže troškove pumpanja, i zadovoljenje strožijih propisa o zaštiti životne sredine.

Alfa Laval ugovor o podeli odgovornosti je bio ključ

Preko ugovora o podeli odgovornosti, topionica Rönnskär se oslanja na kompaniju Alfa Laval za omogućavanje maksimalnog korisnog vremena rada i minimalne potrošnje vode i energije zahvaljujući uslugama servisiranja iz ovog ugovora o podeli odgovornosti::

  • Revizija performansi – Merenje prenosa toplote, Alfa Laval može tačno predvideti kada je potrebno održavanje, kako bi se optimizirale performanse
  • Indikatori signaliziraju kada treba planirati čišćenje
  • Čišćenje na licu mesta na osnovu rezultata iz Alfa Lavalove usluge revizije performansi
  • Remont i popravka – Zamena dihtunga po potrebni, obnavljanje optimalnog zaptivanja
  • Revizija stanja – Alfa Laval pruža usluge revizije i konsaltinga radi postizanja optimiziranih performansi izmenjivača toplote

Prednosti

  • Manja potrošnja vode
  • Niži troškovi energijel performance
  • Bolje performanse po pitanju zaštite životne sredine
  • Veća produktivnost zahvaljujući većem korisnom vremenu rada, manje zastoja
  • Duži upotrebni vek pločastog izmenjivača toplote
Pošto pumpamo puno vode u naša postrojenja, podešavanje rada našeg PHE tokom redovnog čišćenja mora imati pozitivan uticaj na profitabilnost“ ANDERS WIKSTRÖM, INŽENJER PROIZVODNJE, BOLIDEN

Povećanje učinka sa Alfa Lavalovim portfoliom usluga 360°

Naš bogat portfolio usluga nudi sve usluge koje su vam potrebne da osigurate vrhunski učinak, maksimalnu funkcionalnost i efikasnost vaše Alfa Laval opreme tokom njenog radnog veka. Bićete mirni uz naš tim stručnjaka i dostupnost delova.

 Više o Alfa Laval 360° Portfoliu usluga

Prilagođen performansama

Sporazum o performansama predstavlja prilagođena servisna rešenja koja zadovoljavaju vaše specifične potrebe kombinujući bilo koju uslugu u Alfa Laval 360° servisnom portfoliju tokom određenog vremenskog perioda. 

Više o Alfa Laval Sporazumima o performansama 

Kupac

Rönnskär topionica u vlasništvu kompanije Boliden, iz Skelleftehamn-a na Baltičkom moru je jedan od najefikasnijih svetskih proizvođača bakra. Ovde na stotine Alfa Lavalovih i drugih pločastih izmenjivača toplote radi kako bi ohladilo različite procese topljenja bakra i cinka. Većina izmenjivača toplote je opremljena titanijumskim pločama kako bi se sprečila korozija jer se koristi morska voda.