Prednosti korišćenja originalnih rezervnih delova Alfa Laval

Održavanje procesne opreme u ispravnom stanju je ključ produktivnosti. Redovnim servisiranjem i korišćenjem rezervnih delova Alfa Laval osiguraćete vrhunske performanse i smanjiti rizik od neplaniranih zastoja u proizvodnji.

DATUM 2023-11-28

Rezervni delovi proverenog kvaliteta i performansi 

Za optimalan rad vaše Alfa Laval opreme, Alfa Laval preporučuje korišćenje isključivo originalnih rezervnih delova. Sa njima će vaša oprema imati maksimalni učinak, smanjiće se vreme zastoja i produžiti radni vek opreme. 

Opsežna ispitivanja koja upoređuju stanje uobičajenih rezervnih delova sa originalnim rezervnim delovima Alfa Laval – zamišljenih da budu zamenski delovi kod Alfa Laval opreme – otkrila sa neuporedivi kvalitet rezervnih delova Alfa Laval. 

Korišćenje originalnih rezervnih delova Alfa Laval se isplati

Rezervni delovi i usluge koji nisu Alfa Laval i koji ne odgovaraju originalnim specifikacijama za vašu Alfa Laval opremu mogu ugroziti bezbednost radnika, okolinu, vašu imovinu i opremu. Pored toga, troškovi korišćenja rezervnih delova i usluga koji nisu Alfa Laval mogu značajno – i neočekivano – uticati na vaš budžet za poslovanje i održavanje.

Iskustva

Ova iskustva prikazuju efekte i rizike u slučaju korišćenja rezervnih delova koji nisu Alfa Laval sa Alfa Laval opremom.

Povećanje učinka sa Alfa Lavalovim portfoliom usluga 360°

Naš bogat portfolio usluga nudi sve usluge koje su vam potrebne da osigurate vrhunski učinak, maksimalnu funkcionalnost i efikasnost vaše Alfa Laval opreme tokom njenog radnog veka. Bićete mirni uz naš tim stručnjaka i dostupnost delova.

 Više o Alfa Laval 360° Portfoliu usluga

Prednosti korišćenja originalnih rezervnih delova Alfa Laval

  • Pouzdane performanse
  • Maksimalna funkcionalnost
  • Produženi intervali održavanja
  • Produženi radni vek opreme
  • Smanjeni troškovi rada i održavanja

Alfa Laval ploče prave veliku razliku

Upoređivanjem performansi neoriginalnih ploča sa Alfa Laval pločama, otkrilo se da su ploče koje nisu Alfa Laval napravljene s manjom preciznošću i da su lošijeg kvaliteta.
 Preuzmi ceo tekst (ang)

Kako izbeći koroziju i pucanje ploča izmenjivača

Dva izmenjivača toplote za ploče su zarđala i pukla zbog korišćenja lepka koji nije Alfa Laval, pa je trebalo kupiti nove ploče, zaptivke i lepak.
 Preuzmi ceo tekst (ang)

Efekti i rizici korišćenja zaptivki koje nisu Alfa Laval

Ispitivanje u kojem se procenjivao kvalitet neoriginalnih zaptivki  pokazalo je da su proizvedene sa manjom preciznošću i da su lošijeg kvaliteta od originalnih Alfa Lavalovih zaptivki.

Preuzmi ceo tekst (ang)

Pucanje pod pritiskom

Alfa Lavalov izmenjivač toplote za ploče bio je zaptiven zaptivkama koje nisu bile Alfa Laval. Ubrzo nakon toga, detektovano je curenje na preko 50% ploča, pa je trebalo zameniti sve ploče i zaptivke.
 Preuzmi ceo teks (ang)

Curenje kroz paket ploča

Sve ploče u Alfa Lavalovom izmenjivaču toplote bile su zaptivene zaptivkama koje nisu Alfa Laval. Ubrzo nakon toga detektovano je curenje. Ispitivanje je pokazalo loš kvalitet delova koji nisu Alfa Laval.
Preuzmi ceo tekst (ang)