AS-H trakasti zgušnjivač povećava efikasnost rukovanja muljem u postrojenju Ruhrverband

Impresivno jednostavno rešenje daje novi nivo pouzdanosti i fleksibilnosti performansi

DATUM 2024-04-25

 

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Arnsberg-Wildshausen nedavno je zamenilo zastareli zgušnjivač za bubanj kontejnerisanim trakastim zgušnjivačem AS-H kompanije Alfa Laval. Ovo napredno rešenje za odvodnjavanje mulja ispunjava sve zahteve postrojenja u pogledu kapaciteta, pouzdanosti i performansi. Takođe je jednostavan za rukovanje, zahteva minimalno održavanje, a potrošnja polimera je mala.

Ruhrverbund je jedna od najvećih nemačkih kompanija za upravljanje vodama, koja upravlja 67 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Njihovo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Arnsberg-Wildshausen nedavno je zamenilo zastareli rotacioni zgušnjivač (bubanj) kontejnerisanim trakastim zgušnjivačem AS-H kompanije Alfa Laval. Jedinica sadrži sve što je potrebno za efikasno zgušnjavanje mulja, uključujući kontrolni orman, polimerni sistem i druge pomoćne materijale. 

Container with Alfa Laval AS-H Belt thickener at Ruhrverbands Arnsberg wastewater plant

Predstavnici kompanije Ruhrverband koji su posetili štand kompanije Alfa Laval na sajmu IFAT 2014. godine videli su AS-H trakasti zgušnjivač na izložbi i bili su impresionirani njegovom jednostavnošću. Nakon konkurentnog procesa nadmetanja, u kojem su učestvovali i drugi proizvođači, Ruhrverband je odlučio da instalira kontejnerizovanu verziju ovog Alfa Laval rešenja.

Alfa Laval AS-H Belt Thickener in container at Ruhrverbands Arnsberg wastewater plantAlfa Laval AS-H trakasti zgušnjivač u kontejneru u postrojenju za otpadne vode Ruhrverbands Arnsberg Novi Alfa Laval AS-H trakasti zgušnjivač sada radi više od šest meseci. Gospodin Kemper, poslovođa fabrike u objektu, pominje jednostavnost opreme. „Alfa Laval AS-H trakasti zgušnjivač zahteva minimalan unos operatera, a potrošnja energije i polimera je niska. Nema mnogo automatizacije, a sistemi kao što je hidraulika koja zahteva održavanje su svedeni na minimum. Ipak, patentirana rampa zgušnjivača omogućava precizno podešavanje i fino podešavanje čvrstih materija u zgusnutom mulju tokom rada. Sistem nam daje novi nivo pouzdanosti i fleksibilnosti performansi koji nam omogućava da se nosimo sa promenljivim nivoima opterećenja.“  

Glatka isporuka uključujući prelazno rešenje

Instalacija i puštanje u rad kompletnog postrojenja takođe su uključeni u obim snabdevanja kompanije Alfa Laval, a tehničari Alfa Laval Mid Europe Service pružili su pomoć tokom procesa pokretanja. Da bi se premostio jaz između porudžbine i isporuke kontejnerizovanog trakastog zgušnjivača AS-H, postrojenju Arnsberg-Wildshausen bilo je potrebno privremeno rešenje za zgušnjavanje mulja. Alfa Laval je stoga obezbedio ALDRUM G3 jedinicu za ispitivanje rotacionog zgušnjivača (bubnja) za to. 

  

Glas kupca

„Alfa Laval AS-H trakasti zgušnjivač zahteva minimalan unos od strane operatera, a potrošnja energije i polimera je niska. Sistem nam daje novi nivo pouzdanosti i fleksibilnosti performansi koji nam omogućava da se nosimo sa promenljivim nivoima opterećenja.“

G. Kemper, poslovođa fabrike u postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Ruhrverband u Arnsbergu-Wildshausen

Proizvod

Za zgušnjavanje biološkog sekundarnog mulja:

AS-H trakasti zgušnjivač

Smanjite svoj ekološki otisak uz kompletan spektar kompanije Alfa Laval

Alfa Laval pomaže u smanjenju ekološkog otiska vode i tokova otpada, maksimiziranjem ponovne upotrebe vode, pretvaranjem otpada u vrednost i minimiziranjem potrošnje energije i otpada. Nudimo kompletan spektar opreme za prečišćavanje otpadnih voda, filtraciju i tretman mulja koji pomaže u proizvodnji čistih otpadnih voda za ispuštanje ili ponovnu upotrebu vode, rekuperaciju toplote i smanjenje količine mulja za odlaganje. 

Prečišćavanje bioloških otpadnih voda

Tretman mulja