Kompaktan, efikasan predhladnjak za komprimovan vazduh

Yielden Filtration je malezijski lider u industriji prečišćavanja vazduha, koji obezbeđuje proizvode za filtriranje vazduha i tečnosti koji štite proizvodne linije i radnike širom Azije. S vizijom da bude ekspert u rešenjima za komprimovani vazduh, Yielden je široko priznat po tome što kupcima nudi visokoefikasne, robusne i održive sisteme zasnovane na najsavremenijim tehnologijama od globalnih dobavljača.

DATUM 2023-11-28

Krajnji korisnici sistema komprimovanog vazduha imaju brojne zahteve, a obezbeđivanje visokog nivoa odvajanja vlage je posebno kritično za njihov rad. Ako se pravilno ne ukloni iz vazduha, kondenzat može prouzrokovati probleme sa korozijom ili smrzavanjem, oštetiti cevovod ili čak stvoriti poteškoće pri korišćenju pneumatskih alata. Iz tih razloga su različite vrste sušara standardna komponenta za tretman komprimovanog vazduha.

Klimatski izazov

Međutim, zbog malezijskih vrućina, kupci kompanije Yielden mogu videti ispuštanje komprimovanog vazduha na temperaturama od čak 50°C. Ove temperature mogu da stvore probleme sušarama, kao i ostaloj opremi na donjem toku, poput filtera i automatskog odvoda.

Da bi rešila ovaj izazov, kompanije Yielden projektuje sisteme sa predhladnjakom sa vodenim hlađenjem pre faze sušenja. To omogućava spuštanje komprimovanog vazduha na temperaturu od 35°C - idealnu temperaturu za adsorpciju i sušare rashladnog sredstva - ili čak hladnije. Predhladnjak ima dodatnu prednost uklanjanja izvesne količine vlage u vazduhu pre ulaska u sušaru, omogućavajući na taj način efikasnije, manje i ekonomičnije rešenje za krajnjeg korisnika.

Izmenjivači toplote sa školjkom i cevima su tradicionalno dominantno rešenje za predhladnjak za primene komprimovanog vazduha. Iako je ova tehnologija odavno dokazana za ove zadatke, ona ima značajne nedostatke. Prvo, konstrukcije od školjke i cevi su veoma glomazne i zahtevaju veliki podni prostor i samim tim povećavaju cenu ugradnje. Oni takođe trpe zbog niske toplotne efikasnosti, što neminovno rezultira visokim operativnim troškovima tokom vremena.

Odabir inovativne alternative

Kompanija Yielden je stoga tražila „pametnije“ rešenje za svoje izazove u vezi sa predhlađenjem. Pronašli su ga u lemljenom izmenjivaču toplote gas-u-tečnost kompanije Alfa Laval. Alfa Laval GL model odlikuje kompaktni dizajn sa bazom koja je otprilike petine veličine uporedivog uređaja sa školjkama i cevima. Za krajnjeg kupca kompanije Yielden to znači ogromne uštede i u podnom prosotru i troškovima za vreme životnog ciklusa.

Alfa Laval GL pouzdano uklanja kondenzat iz struje vazduha i snižava temperaturu komprimovanog vazduha na potrebnih 35°C ili niže. Zahvaljujući dobrom ugrađenom odvajaču vlage i automatskom odvodu, često je moguće ukloniti potrebu za dodatnim samostalnim odvajačem vode. Štaviše, za razliku od ugrađenih školjki i cevi od ugljeničnog čelika, konstrukcija izmenjivača toplote kompanije Alfa Laval od nerđajućeg čelika nudi mnogo veću toplotnu efikasnost sa dodatnom robusnošću, omogućavajući značajno veću radnu održivost i pouzdanost tokom vremena.

Za kompaniju Yielden, razlika govori sama za sebe. Odabirom Alfa Laval dizajna gas-u-tečnost izmenjivača preko tradicionalnih školjki i cevi, oni mogu ponuditi svojim kupcima pouzdano rešenje sa najnižim mogućim ukupnim troškovima vlasništva, manjom podnom površinom i poboljšanim uticajem na životnu sredinu.

gl_product_line_640x360_left.png

Proizvodna linija Alfa Laval GL je ultrakompaktno, visokoefikasno rešenje osmišljeno da odgovori na jedinstvene izazove istovremenog rada sa gasom i tečnim medijima. Novi revolucionarni dizajn podnosi vrlo visoke temperature sa veoma malim padom pritiska.

Više o GL izmenjivaču toplote