Compabloc

Sa preko 30.000 jedinica koje obavljaju teške zadatke širom sveta, Compabloc je prvak na tržištu kada je u pitanju prenos toplote. Laserski zavarena konstrukcija nudi vrhunsku pouzdanost u radu sa agresivnim medijumima i visokim pritiscima i temperaturama. Compabloc takođe nudi 3-5 puta veću toplotnu efikasnost od tradicionalnih dobošastih rešenja, sa kompaktnijim dizajnom koji je mnogo lakši za instaliranje i servisiranje.

Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

Otkrijte kako možete poboljšati održivost

  • Vrhunsko prenošenje toplote i minimalno stvaranje nečistoće rezultiraju izvanrednom efikasnošću i uštedom energije
  • Asimetričnim tokovima lako se rukuje pomoću fleksibilnih konfiguracija protoka
  • Prelazne temperature u jednoj jedinici maksimiziraju povrat energije i smanjuju račune za energiju i povećavaju vaš radni učinak
  • Potpuno izvodljivo100% mehaničko čišćenje bez fisura koje kasnije mogu uzrokovati koroziju
  • Laserski zavarene ploče pružaju vrhunsku pouzdanost

Alfa Laval Compabloc je provereno rešenje za efikasan prenos toplote u uslovima sa jakim medijumima, pritiskom ili temperaturnim zahtevima. Takođe dolazi sa podrškom jedinog dobavljača sa opsežnim znanjem o procesu i globalnom mrežom iskusnih stručnjaka. Energetski efikasna i pouzdana tehnologija, zajedno sa partnerom na koga možete računati na duže staze - a upravo na taj način poboljšavate održivost.

Usluga za Compabloc

Pogledajte naše brojne usluge kao i naše korisne savete kako da održavate svoj Compabloc u vrhunskom stanju.

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

HEXpert izbornik alata

Brzo pronađite idealan izmenjivač toplote za zahtevne procesne primene. Unesite podatke o svom konkretnom zadatku i u roku od pet minuta možete istražiti prilagođenu preporuku za efikasno termalno rešenje.

male Asian engineer wearing hard hat and safety glasses holding ipad infront of industrial plant

Istražite Compabloc+

Opštepoznate, efikasne, ekonomične i pouzdane performanse porodice Compabloc sada su dostupne za poslove sa još većim pritiscima. Istražite novi Compabloc +, izgrađen sa inovativnim konceptom zaptivanja koji omogućava siguran rad do 60 bara.

male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger
.

Upoznaj se sa našim stručnjacima

Poboljšajte svoju održivost

Šampion razmene toplote

Prava podrška za poboljšanje održivosti

Poboljšanje održivosti sa zavarenim rešenjima

6 razloga za izbor šampiona

Dokazana pouzdanost

Ljudi biraju proizvode Alfa Laval Compabloc iz jednog jednostavnog razloga. Oni samo rade, a više od 30.000 isporučenih jedinica je dokaz. Naša dokazana proizvodna i tehnička rešenja vode do visoke pouzdanosti i dugog radnog veka. Mnogi Compabloc proizvodi koji su decenijama u neprekidnom radu i dalje daju vrhunske performanse.

Rešenje za unapređenje održivosti

Visoka toplotna efikasnost proizvoda Compabloc dovodi do većeg povrata toplote, manje potrošnje goriva u kotlu i smanjene emisije CO2 kada se proizvodi Compabloc koriste za povrat toplote.

Pojednostavljeno održavanje za bolje performanse

Minimizirana obrada omogućava Compabloc proizvodu da radi sa intervalima čišćenja znatno dužim od tradicionalnih izmenjivača toplote, smanjujući troškove održavanja u toku životnog veka. To je i jedini zavareni izmenjivač toplote gde se svi kanali, i vrući i hladni, mogu u potpunosti očistiti hidro džet tehnologijom, čime se učinak vraća na 100% nakon svakog čišćenja.

Povećana proizvodnja i smanjeni troškovi instalacije

Problemi uskog grla sa grejanjem ili hlađenjem često se mogu rešiti efikasnijim izmenjivačima toplote. Kompaktna veličina proizvoda Compabloc omogućava vam da spakujete mnogo više performansi u isti prostor ili da oslobodite prostor za druge vrste opreme. To takođe znači niže troškove instalacije.s.

Otplata u roku od nekoliko meseci

Visoka energetska efikasnost u kombinaciji sa niskim troškovima instalacije i održavanja znači da Compabloc nudi mnogo kraće vreme vraćanja uloženog u odnosu na druge tehnologije, kao što su sistem cev-u-cevi ili drugi tipovi zavarenih pločnastih izmenjivača toplote. Oprema se često otplati za nekoliko meseci.

Spremni za bilo koji zadatak

Compabloc je dostupan u širokom rasponu veličina i izrađen je po meri za specifične radne i instalacione uslove. Može se izraditi od gotovo bilo kog materijala koji se može presovati i lemiti.

Primene

Kondenzacioni zadaci

Kratka Compabloc staza protoka i velika površina poprečnog protoka osiguravaju nizak pad pritiska i visoku efikasnost, što ga čini idealnim za kondenzaciju. Visoke stope prenosa toplote i niska zagađenja čine Compabloc najboljim izborom za dugoročnu efikasnost i konstantne performanse. Kao rezultat toga, Compabloc obavlja kondenzacione zadatke 2-4 puta efikasnije od tradicionalnih rešenja. Para ulazi sa vrha jedinice i kondenzuje se na hladnim pločama dok prolazi kroz pakovanje ploča, a kondenzat izlazi na dnu. Ako para sadrži gasove koji se ne mogu kondenzovati, Alfa Laval može dizajnirati dvoprolazni sistem na strani kondenzacije koji dozvoljava odvajanje gasa i tečnosti unutar Compabloc jedinice, eliminišući potrebu za separatorom. Kondenzacija se odvija prvenstveno pri prvom prolazu. Podhlađenje nekondenzacionih gasova postiže se pri drugom prolazu, koji ujedno služi i kao sredstvo za uklanjanje magle.

Industrial pipes with blue sky and white clouds

Primene u grejanju u hlađenju sistema tečnost-u-tečnost

Postižući 3 do 5 puta veću efikasnost od sistema cev-u-cevi, Compabloc je savršeno postavljen kao tečnost-u-tečnost izmenjivač toplote (grejač, hladnjak ili kombinacija). Sa sposobnošću da podnese temperature prelaska u jednoj jedinici i temperaturnim pristupom blizu 3° C (5.4° F), Compabloc nudi značajne mogućnosti uštede energije. Compabloc takođe savladava asimetrične tokove zahvaljujući svojoj fleksibilnoj konfiguraciji protoka. Pošto je ova lagana jedinica instalirana vertikalno, problemi sa instalacijom se odmah rešavaju.

Engineer wearing hard hat seen from behind walking into the setting sun at industrial plant

Compabloc kao rebojler

Visoka toplotna efikasnost, kompaktna veličina, niska statička glava, minimalno zaprljanje i lako čišćenje čine Compabloc savršenim rebojlerom. Može se koristiti kao termosifon ili rebojler sa forsiranom cirkulacijom. Compabloc olakšava povećanje kapaciteta rebojlera, nudeći udvostručenje kapaciteta tradicionalnog izmenjivača toplote iste veličine i smanjujući troškove instalacije destilacionog tornja. Kompaktna veličina znači da su zapremina zadržavanja i vreme zadržavanja veoma mali u poređenju sa tradicionalnim izmenjivačem toplote, smanjujući termičku degradaciju tečnosti. To omogućava pokretanje postupka bržim, uz niže troškove za vanprocesnu tečnost.

industrial open/closing wheel and pipes

Kako radi

.

Compabloc - Exploded view

U samom jezgru svake Compabloc jedinice je naslagana gomila talasastih ploča za prenos toplote koje su izrađene od nerđajućeg čelika ili drugih materijala otpornih na koroziju, naizmenično laserski varene kako bi se formirali kanali.

Tople i hladne struje teku kroz alternativne kanale. Talasaste ploče uzrokuju velike turbulencije, što rezultira znatno većom efikasnošću prenosa toplote sa 50–80% manjom površinom prenosa toplote u odnosu na uporedne sisteme cev-u-cevi. Turbulencija protoka takođe smanjuje nakupljanje nečistoća. Jedinstveni Compabloc dizajn ploča eliminiše mrtve zone u izmenjivaču toplote.

Dva toka u Compabloc jedinici mogu se konfigurisati kao jednostruki prolazi ili kao višestruki prolazi pomoću pregrada. Broj prolaza na vrućoj i hladnoj strani može se odabrati nezavisno, što omogućava optimizaciju prenosa toplote čak i ako se protoci na različitim stranama uveliko razlikuju. Ova jedinstvena fleksibilnost znači da je Compabloc uvek optimizovan za određeni zadatak. Pregrade su napravljene tako da izdrže puni vakuum, pa se mogu preurediti ako se u budućnosti promene uslovi dizajna.

Compabloc jedinice imaju kontra protok struje i mogu raditi sa programom prelazne temperature (u jednoj jedinici), pri čemu je temperaturni pristup približno 3° C (5,4° F), maksimizirajući povrat energije. Mala veličina i mala težina omogućavaju instalaciju Compabloc proizvoda bilo gde, na primer na vrhu destilacionih stubova ili na nosive konstrukcija.

Compabloc - kondenzator sa 1 prolazom

Compabloc - kondenzator sa 2 prolaza

Compabloc tečnost-u-tečnost

Compabloc rebojler

.

Povećajte kapacitet i smanjite emisiju

Kompanija Dow Wolff Cellulosics, Belgium, instalirala je dva kompaktna izmenjivača toplote Compabloc kompanije Alfa Laval za različite zadatke u jednom od stubova za obnavljanje rastvarača u postrojenju.

Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger operating as reboiler in the solvent recovery column at Dow Wolff Cellulosics

Manje prostora. Manji troškovi. Veći povrat toplote.

Azijska petrohemijska kompanija koja ekstrahuje benzen i toluen iz aromatičnog toka želela je da poveća kapacitet proizvodnje, ali prostor je bio ograničen.

Petrochemical plant at night

Formula rafinerije za energetsku efikasnost

U svojim naporima da kontinuirano primenjuje održive prakse u svom poslovanju, kompanija Petronas je uložila u vrhunsku energetski efikasnu tehnologiju.

Asian oil refinery worker infront of an installed Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

Više priča o slučajevima

.

Jedinstvene karakteristike

Compabloc je nenadmašni šampion koji se ističe među ostalim izmenjivačima toplote - uključujući i druge dizajne blok tipa. Svoju jedinstvenost crpi iz naših patentiranih inovacija, zasnovanih na decenijskom iskustvu u prenosu toplote. U kombinaciji, ove karakteristike vode do pouzdanijih i efikasnijih performansi, pomažući vam da uštedite energiju i poboljšate svoju održivost. 

Alfa Laval C-weld
C-weld™

Vrhunsko čišćenje i produžene performanse

Lasersko varene ploča s kraja na kraj garantuje pristupačnost i štiti od korozije.

 Saznajte sve 

Alfa Laval SmartClean
SmartClean™

Brzo i efikasno ispiranje zaprljanog materijala

Kanal slobodnog protoka na granicama ploče osigurava efikasno uklanjanje zaprljanja.

 Saznajte sve 

Alfa Laval Xcore
XCore™

Napredni dizajn za veće pritiske

Obrazac ploča pod visokim pritiskom, koji se može očistiti i povećava mehaničku čvrstoću radi poboljšanja toplotnih karakteristika.

 Saznajte sve 

ALOnsite
ALOnsite™

Kvalifikovana podrška u vašem objektu

Prava usluga na licu mesta od strane kvalifikovanih inženjera, bilo gde u svetu.

 Saznajte sve

Alfa Laval vesti o energiji na LinkedIn-u

Naša stranica izloga sa rešenjima koja su vam potrebna da biste ostali napredni.

Blue sky white cloulds Linkedin logo