Higijenska linija

Podignite higijenu procesa i bezbednost proizvoda na viši nivo uz Alfa Laval higijensku liniju. Ovaj vrhunski asortiman pločastih izmenjivača toplote optimizuje higijenu procesa i efikasnost utroška energije. Specijalno je namenjen za primenu u higijenskim aplikacijama - podiže opšti standard higijene dok istovremeno smanjuje ugljenični otisak proizvođačima hrane, pića, farmakoloških i drugih proizvoda koji zahtevaju izuzetan učinak i potpunu efikasnost.

Hygienic-line-range

Higijensko grejanje i hlađenje u cilju maksimalne bezbednosti proizvoda, vremena rada i energetske efikasnosti

  • Bezbednost proizvoda je povećana zahvaljujući jedinstvenim karakteristikama dizajna na pločama i zaptivačima.
  • Vrhunska mogućnost čišćenja zahvaljujući inovativnoj šari na pločama u cilju poboljšavanja higijene.
  • Duže vreme rada između ciklusa čišćenja zahvaljujući optimizovanoj distribuciji radnih medija.
  • Visoka efikasnost prenosa toplote, smanjena upotreba energije i materijala.
  • Jednostavno održavanje uz lak pristup i nastavak na zaptivku ClipGripTM.

Ubrzajte održivost uz Higijensku liniju Alfa Laval. Ovi vrhunski pločasti izmenjivači toplote su osmišljeni tako da se fokusiraju na higijenu i smanjenje upotrebe energije, vode i sredstava za čišćenje.

Optimizovana distribucija protoka i glatkija šara na pločama poboljšavaju efikasnost prenosa toplote, čime se energetska efikasnost poboljšava do 15%. Ove karakteristike takođe doprinose smanjenju pada pritiska do 10%, što u isto vreme omogućava da izmenjivač toplote obavlja istu funkciju.

Koristi 10% manje čelika, u proseku, za proizvodnju jedinice, što u poređenju sa prethodnim modelima smanjuje emisiju ugljen-dioksida (CO2) ugrađenu u proizvod na sličan način. Izdržljivi i energetski efikasni, ovi higijenski pločasti izmenjivači toplote pomažu da se smanji ekološki otisak higijenskih procesa u proizvodnji hrane i farmakoloških proizvoda.

.

Karakteristike sa ciljem poboljšane higijene

SmoothPort hygienic heat exchanger branded feature

 

Pojednostavljeni SmoothPortTM sprečava nakupljanje i maksimalno povećava mogućnost čišćenja i drenaže.

EquiFlow hygienic heat exchanger branded feature

 

EquiFlow optimizuje protok sredstava, čime se omogućava ravnomeran toplotni tretman uz minimalno prljanje.

CleanChannel hygienic plate heat exchanger branded feature

 

CleanChannelTM olakšava uklanjanje čestica tokom čišćenja, čime se obezbeđuje najviši standard higijene.

.

 

Higijenska linija izmenjivača toplote - Inovacije u higijeni

Prljanje svedeno na minimum; vrhunska mogućnost čišćenja i pojednostavljeno održavanje. Sve se nalazi u Alfa Laval higijenskoj liniji - kompletnom asortimanu vrhunskih izmenjivača toplote sa najboljim higijenskim učinkom.

 

Siguran put do grejanja i hlađenja

Širom sveta se pojačavaju standardi za bezbednost hrane. Uz ovu novu higijensku liniju, Alfa Laval odgovara na zahteve svojim kompletnim asortimanom izmenjivača toplote koji su optimizovani za higijenske procese.

 

SmoothPort - Optimizacija se ogleda u detaljima

Ukoliko tražite optimizovane higijenske izmenjivače toplote, trebalo bi da obratite dodatnu pažnju na ulazne portove. SmoothPort je jedan ključ ka najboljem higijenskom učinku nove Alfa Laval higijenske linije izmenjivača toplote.

Poboljšane mogućnosti čišćenja i usluga

Nakon mnogo godina pružanja podrške proizvođačima hrane i pića, Pale Melchart shvata važnost mogućnosti čišćenja i lake usluge kod higijenskog grejanja i hlađenja.

Poboljšana efikasnost i održivost

Belen Viljalba pomaže našim klijentima da poboljšanju procese prerade hrane i pića. Ona zna kakvu razliku može da napravi dobro dizajniran izmenjivač toplote.

.

Kako rade Alfa Laval higijenski izmenjivači toplote

Prostor između ploča formira kanale. Ulazi na vrhu i pri dnu ploče omogućavaju da dva različita radna medija protiču kroz naizmenične kanale. Vrući radni medij koji protiče kroz jedan kanal transformiše toplotu kroz tanke ploče u hladni radni medij u drugom kanalu. Protivstrujni tok omogućava postizanje najveće efikasnosti prenosa toplote.

Nekoliko higijenskih izmenjivača toplote se kombinuje u isti okvir pomoću veznih ploča kod određenih koraka u procesu, kao što je pasterizacija. Upotreba nekoliko veznih ploča omogućava stvaranje dodatnih sekcija. Ukoliko je potrebno izvršiti izmenu rasporeda, izmena ulaza i izlaza ovih veznih ploča se lako vrši.

Alfa Laval higijenska tečnost / tečnost za pločasti izmenjivač toplote sa zaptivačima

Alfa Laval višesekcijski pasterizator sa pločastim izmenjivačem toplote sa zaptivačima

Višesekcijski higijenski pločasti izmenjivač toplote sa zaptivačima