Rastavljivi izmenjivači toplote sastavljeni od ploča i okvira

Alfa Laval ništa ne radi prosečno. Bilo da se radi o našem višenamenskom industrijskom asortimanu; industrijskom polu-zavarenom asortimanu za rashladne i zahtevne procese; higijenskom asortimanu za prehrambene proizvode, piće i farmaceutske primene; ili specijalizovanom asortimanu za kondenzaciju, isparavanje i vlaknaste medije - kupujete smanjene troškove vlasništva i povećanu efikasnost i sigurnost.

TS45 still 640x360

Rastavljivi izmenjivači toplote za moderne zahteve

  • Najviša toplotna efikasnost i pristup bliske temperature
  • Kompaktne jedinice - štede prostor, lako se servisiraju i održavaju
  • Maksimalno produženje vremena ispravnog rada - manje nečistoća, opterećenja, habanja i korozije
  • Fleksibilan - lako se prilagođava izmenjenim zahtevima rada

Industrijski asortiman

Alfa Laval industrijski asortiman je izuzetno širok asortiman proizvoda koji se koristi u svim vrstama delatnosti. Postoji dosta veličina, materijala za ploče i zaptivače i dostupnih opcija.

UK heat Exchangers
.

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsavremenije pločaste izmenjivače toplote sa zaptivačem na svetu. Otkrijte kako će vam naša linija pločastih izmenjivača toplote sa zaptivačem sledeće generacije doneti veću efikasnost, bolju pouzdanost i veću upotrebljivost.

Demand new standards Webbanner EN
.

Tehnologija ploče i zaptivača

Dizajn valovitih ploča optimizuje prenos toplote pružajući veliku, ali kompaktnu ukupnu površinu kroz koju se toplota može odvoditi iz jedne tečnosti ili gasa u drugu. Područje prenosa toplote ploča je pritisnuto u valovitom šablonu riblje kosti. Kada su dve ploče postavljene na suprotnim šablonima riblje kosti, protok nalik spirali i velika turbulencija dovode do visokih koeficijenata prenosa i efikasnog samočišćenja.

Promena u šablonu valovitosti omogućava da se izmenjivač toplote koristi u različitim procesima, čak i kod onih sa vrlo prljavim medijima.

T25 Heat Exchanger Plate

Područje distribucije

 

Područje raspodele ploča osigurava ravnomeran protok tečnosti kroz celu ploču kako bi se dovla do maksimuma mogućnost prenosa toplote. Optimizovana raspodela protoka takođe smanjuje zagađenje i neravnomerne temperaturne zone održavanjem nivoa učinka tokom vremena visokim bez nepotrebnih gubitaka energije, troškova održavanja ili neplaniranih zastoja.

Zaptivači su ključne komponente u učinku izmenjivača toplote. Zaptivač i ploču projektujemo kao jedno da osiguramo optimalno zaptivanje. Sve je prilagođeno zadatku izmenjivača toplote. Ispravan profil, širina, debljina i vrsta polimera i jedinjenje umnogome poboljšavaju izbegavanje rizika od prevremenog curenja ili oštećenja zaptivača ili ploče. Prednosti za vas su produženi vek zaptivača, manje zastoja i niži troškovi održavanja.

Uštedite energiju brzim izborom i brzom isporukom

Alfa Laval je tu da vam ponudi gotova rešenja na koja se možete osloniti. Brži i jednostavniji svakodnevni obračuni uz Fast track; standardizovana linija izmenjivača toplote sa zaptivenom pločom. Primenom svog iskustva, po kome smo vodeći u svetu, inovativne tehnologije i stručnog znanje o kupcima, stvorili smo visokokvalitetni dizajn i time skratili vreme celokupnog procesa.

Fast track 640x360

Profil zaptivke

Lepak zaptivke

Posebne vrste ploča

Rastavljivi izmenjivači toplote sa duplim pločom 

Osmišljeni za upotrebu sa tečnostima koje se ne smeju mešati. Sprečavaju da tečnost koja curi dođe u kontakt sa tečnošću u drugom kolu.

Wide-gap - ploče sa širokim otvorom

Idealne za tečnosti koje sadrže vlakna ili grube čestice. Osmišljene radi uklanjanja premošćivanja čvrstih materija u ulaznom području.

Više informacija o izmenjivačima toplote sa pločom sa širokim otvorom

Poluzavarene ploče

Omogućuju rukovanje agresivnim i teškim tečnostima, a takođe proširuju opseg pritiska.

Više informacija o izmenjivačima toplote sa poluzavarenom pločom

Diabon® grafitne nemetalne ploče

Mešavina fuzionisanog grafita i fluoroplastike pruža odličnu otpornost na korozivne materijale.

Više informacija o Diabon grafitnim nemetalnim pločama

.

Kako funkcionišu rastavljivi izmenjivači toplote

Koncept koji stoji iza izmenjivača toplote relativno je jednostavan - zagrevanje ili hlađenje jednog medija prenošenjem toplote između njega i drugog.

U izmenjivaču toplote sa zaptivenom pločom ploče imaju elastomerne zaptivače koji zatvaraju kanale i usmeravaju medije u alternativne kanale. Paket ploča se montira između ploče rama i potisne ploče i komprimovan je zateznim vijcima koji su ugrađeni između ovih ploča. Kanalne ploče i potisna ploča vise se sa gornje noseće šipke i fiksiraju u položaju donjim vodilicama, a obe su pričvršćene na potporni stub. Dizajn omogućava lako čišćenje i jednostavnu promenu kapaciteta (uklanjanjem ili dodavanjem ploča).

How does a plate heat exchanger work?

Područje prenosa toplote izmenjivača toplote sa zaptivenom pločom sastoji se od niza valovitih ploča, sastavljenih između rama i potisnih ploča da bi se zadržao pritisak. Zaptivači deluju tako što hermetički zatvaraju prostor između ploča. Tečnosti obično teku suprotnim tokom kroz izmenjivač toplote. To daje najefikasniji toplotni učinak i omogućava vrlo blizak temperaturni pristup, tj. temperaturnu razliku između izlaznog procesnog medijuma i ulaznog servisnog medijuma.

Za toplotne ili viskozne medije može se koristiti rekuperativni protok da se najhladnija tečnost sretne sa najtoplijom prilikom ulaska u izmenjivač toplote. To umanjuje rizik od pregrevanja ili zamrzavanja medija.

Ploče su dostupne sa različitim dubinama pritiska, uglovima ševronskog uzorka i raznim oblicima valovitosti, sve pažljivo osmišljeno i odabrano kako bi se postigao optimalan učinak. U zavisnosti od primene, svaki asortiman proizvoda ima sopstvene specifične karakteristike ploča.

Područje distribucije osigurava ravnomernu raspodelu tečnosti po celoj površini za prenos toplote i pomaže u izbegavanju zona zastoja koje mogu izazvati prljanje.

Iako turbulencija visokog protoka između ploča dovodi do većeg prenosa toplote, posledica je pad pritiska. Naši inženjeri za termalni dizajn mogu vam pomoći da osmislite i odaberete model i konfiguraciju koji su pogodni za vašu upotrebu tako da se obezbedi maksimalni toplotni učinak uz minimalni pad pritiska.

Konvencionalni zavareni izmenjivači toplote sa pločom

Higijenske primene

Posebne primene


Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote za bezbedno zagrevanje vode iz slavine

Izazovi koje treba prevazići za sve proizvođače izmenjivači toplote