Lemljeni pločasti izmenjivači toplote

Lemljeni pločni izmenjivači toplote Alfa Laval su kompaktni, efikasni i ne zahtevaju održavanje. Predstavljaju savršeno rešenje za grejanje, hlađenje, isparavanje i kondenzaciju u brojnim primenama. Svaka jedinica dizajnirana je za optimizaciju rada, sa nizom jedinstvenih karakteristika koje obezbeđuju i vrhunske toplotne performanse i maksimalnu pouzdanost. To omogućava najduži mogući radni vek - čak i u uslovima ekstremno visokih dizajnerskih pritisaka.

Alfa Laval Brazed plate heat exchanger

Održivi prenos toplote

  • Lagana lemljena konstrukcija nudi mnogo veću toplotnu efikasnost od uporedivih modela cev u cevi sa ekološkim otiskom koji je umanjen za 75%
  • Fleksibilan sistem distribucije DinaStatic u modelima naizmenične struje omogućava veću efikasnost u bilo kom delovanju isparivača i sa bilo kojim
  • Dizajn Alfa Laval FlexFlow ploča omogućava asimetriju kanala što može da se prilagodi samoj primeni
  • Pomažemo vam u odabiru optimalne dubine pritiska, uzorka ploče i konfiguracije za vašu vrstu primene
  • Idealno rešenje za upotrebu sa prirodnim rashladnim sredstvima, zahvaljujući kompaktnoj podlozi, optimizovanom dizajnu ploča i visokom dizajniranom

Zahvaljujući robusnoj i pouzdanoj konstrukciji, sveobuhvatna tehnologija lemljenih ploča Alfa Laval nudi pametnu alternativu tradicionalnim izmenjivačima toplote. Iskustvo primene Alfa Laval ekspertskih rešenja za grejanje i hlađenje, u kombinaciji s našom kontinuiranom inovacijom u dizajnu i proizvodnim tehnikama, osigurava vam uvek pristu najkonkurentnijem dostupnom rešenju. Primer položaja za naše lemljene izmenjivače toplote uključuju klimatizaciju i procesne hladnjake, komercijalno i industrijsko hlađenje, daljinsko grejanje i toplu vodu za domaćinstvo, toplotne pumpe, gasne kotlove, skladište energije, gorivne ćelije, hlađenje ulja i goriva, hidraulika, hlađenje motora, kompresori za vazduh. , i sušilice za vazduh.

Kako funkcioniše

Alfa Laval lemljeni pločni izmenjivači toplote pažljivo su osmišljeni kako bi se obezbedili najveći mogući toplotni učinci unutar najmanjeg mogućeg ekološkog otiska. Pogledajte ovu animaciju da biste saznali više o njihovim osnovnim operacijama.

Vodič za brzi odabir

Vodič za proizvode Alfa Laval je alat jednostavan za korišćenje pomoću kojeg možete odabrati najbolje rešenje za vašu primenu. Sadrži i listu lokalnih partnera kompanije Alfa Laval i možete poslati zahtev za ponudu odabranog proizvoda.

product-guide-640x360-B

Veća efikasnost. Manji ekološki otisak.

Da li se vaš rad i dalje oslanja na glomazne, staromodne izmenjivače toplote sa cev u cevi sistemom za procese grejanja ili hlađenja? Da li ste zainteresovani da saznate više o prednostima prelaska na lemljeni dizajn? Tehnologija sa lemljenim pločnim izmenjivačima toplote nudi značajno veću toplotnu efikasnost od uporedivih modela sa cev u cevi sistemom, unutar mnogo manjeg ekološkog otiska. Između ostalog, ovo vam može pomoći da smanjite potrošnju energije, povećate potencijal povraćaja toplote i da rešite probleme sa prostorom i uskim grlima u vašem postrojenju. Da li ste spremni za sledeći korak? Posetite naš centar za grejanje i hlađenje danas da biste pronašli alate i informacije koji će vam pomoći da identifikujete pravo rešenje za svoje potrebe.

Brazed higher efficiency640x360

Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote za bezbedno zagrevanje vode iz slavine


Jedinstvene funkcije za poboljšanje performansi

Sa više od 80 godina iskustva u inovacijama prenosa toplote, Alfa Laval zna šta je potrebno da se obezbede rešenja visokih performansi za bilo koju vrstu primene. Naši stručnjaci neprekidno razvijaju inovacije koje našoj AlfaNova liniji izmenjivača toplote daju pouzdanije i efikasnije performanse.

PressureSecure - Siguran pritisak

Neuporediva snaga za zahtevne dužnosti

Naši inovativni dizajni ploča podržavaju najširi spektar primena na visokim temperaturama i pod visokim pritiskom. Jedinice mogu da rade koristeći tanje ploče i manje ploča, što znači manje sirovina, manju potrošnju energije, smanjeno punjenje rashladnog sredstva i duži životni ciklus opreme.

 

ValuePlus - Dodata vrednost

Potpuna podrška – sa opcijama za dodatu vrednost u skladu sa vašim potrebama

Omogućen vam je pristup širokom spektru alata i Alfa Laval stručnjacima za aplikacije i proizvode. Podrška ValuePlus uključuje svu dokumentaciju, odobrenja i sertifikate i izuzetno širok asortiman dodatne opreme. Zahvaljujući stručnosti kompanije Alfa Laval u polju izrade prototipa i testiranja, kao i našim proizvodnim mogućnostima velikog obima, uvek možete očekivati brzu isporuku, jednostavnu instalaciju i optimizaciju i potpuno poštovanje svih propisa.

REFuture

Investicija otporna na budućnost za rashladna sredstva sutrašnjice

Kao inovativni pokretač u razvoju rešenja za prirodna rashladna sredstva, Alfa Laval donosi dugogodišnje iskustvo u radu sa proizvodima koji omogućavaju upotrebu rashladnih sredstava nove generacije i niskog GWP-a (globalni potencijal zagrevanja) kako bi vam pomogli da ispunite ciljeve održivosti i sve zakonske zahteve.

DynaStatic

Fleksibilna distribucija rashladnog sredstva

Ovaj napredni način proizvodnje omogućava vam u da potpunosti prilagodite postavku, veličinu i broj ulaza kako bi se prilagodili vašoj specifičnoj primeni, osiguravajući optimalan sistem za distribuciju rashladnog sredstva za vaše proizvode. Rezultat je veća efikasnost uz fleksibilnost korišćenja rashladnih sredstava sa niskim GWP indeksom (potencijal globalnog zagrevanja).

FlexFlow™

Vrhunske toplotne performanse

Alfa Lavalov patentirani asimetrični dizajn ploče jedna je od mnogih jedinstvenih inovacija koje vam poboljšavaju toplotnu efikasnost zahvaljujući optimizovanom padu pritiska i većoj turbulenciji.   Pored redukcije potrošnje energije, to znači i smanjenje količine rashladnog sredstva i sirovina.

IceSafe

Kontrolisano zamrzavanje koje nije destruktivno

Za primene koje to zahtevaju možemo isporučiti ploče sa izmenjivačima toplote dizajnirane da omoguće formiranje kristala leda pod određenim radnim uslovima, ali izmeštene iz osetljivih područja.  To obezbeđuje pouzdane performanse i dug vek proizvoda.


Uputstva vodećih stručnjaka

Rashladna sredstva sutrašnjice

Pitanja o današnjem tržištu rashladnih sredstava? Naši stručnjaci mogu vam pomoći da razumete promene koje se događaju i dati vam smernice za odabir najboljeg rashladnog sredstva za vaše potrebe.

Energetska efikasnost

Napredak u inovaciji izmenjivača toplote omogućava postizanje mnogo veće energetske efikasnosti vaše opreme.  Dozvolite nam da vas upoznamo sa najnovijim funkcijama za poboljšanje održivosti u vašoj konkretnoj vrsti primene.

Jednostavnost za vaš posao

Alfa Laval je uklonila složenost odabira pravog izmenjivača toplote.  Saznajte više o alatima pomoću kojih vam pomažemo da dobijete odgovarajuću tehnologiju za vaše poslovanje tačno kad vam je to najpotrebnije.


.

Kontaktirajte nas

Da li imate pitanja o našem portfoliju lemljenih i fuzionisanih pločnih izmenjivača toplote? Možemo vam pomoći da pronađete optimalni model koji će odgovarati vašim specifičnim potrebama.

Kontaktirajte nas